400 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Tavşanlar Hakkında Gerçekler!

Tavşanlar Hakkında Gerçekler!

Tavşanlar ülkenin en sevilen evcil hayvanlarından biri olmaya devam ediyor ve harika hayvanlar oldukları için bunda şaşılacak bir şey yok.

Ama aynı zamanda en yanlış anlaşılanlardan biri.

Burada bazı tavşan efsanelerini çürütüyoruz…
 

1. Tek bir tavşan yalnız bir tavşandır

Tavşanlar sosyal yaratıklardır ve kendi türlerinin yanında en mutlu olanlardır. En iyi kombinasyon kısırlaştırılmış bir erkek ve kısırlaştırılmış bir dişidir. Kendi başlarına bırakılırlarsa son derece üzgün ve depresif olabilirler.

Tavşan arkadaşlığı hakkında daha fazla bilgi.
 

 


Tavşanlar arkadaşlığı severler ve kendi türlerinden arkadaşları olmadığında yalnız ve üzgün olurlar.


9. Bazı feribotlara tavşanların binmesi yasaktır

2. 12 yıla kadar yaşayabilirler

Evcil tavşanlar sekiz ila 12 yıl arasında yaşayabilir. Bu nedenle, tavşan almadan önce bu kadar süre onlara bakıp bakamayacağınızı düşünmek iyi olur.

3. İşitme konusunda ustadırlar

Çoğu tavşan aslında kulaklarını 180 derece çevirebilir. Bu dönüş, bir sesin tam yerini belirleyebilir. Vay.

4. Görüşleri de kötü değil

Tavşanlar neredeyse 360 ​​derecelik görüşe sahiptirler ancak gözleri kapalı olarak doğarlar.

5. Yabani tavşanlara düşündüğünüzden daha yakınlar

Bu evcil hayvanların evcilleştirilmiş renkleri ve cinsleri olabilir, ancak dünyaya bakış açıları vahşi akrabalarınınkine çok yakın kalır. Av türü oldukları için (vahşi doğada diğer hayvanlar tarafından avlanırlar), hayat tamamen hayatta kalmakla ilgilidir ve sürekli tetiktedirler. Bu, birçok tavşanın neden yakalanmaktan hoşlanmadığını ve kaçmayı, saklanmayı, ısırmayı veya ısırmayı deneyebileceğini açıklıyor; elleriniz, onları yakalamak için aşağıya doğru atılan bir yırtıcı kuşun pençelerinden çok da farklı değil.

6. Tavşanlar gizli bir kod kullanarak iletişim kurarlar

Aslında bu gizli bir kod değil ama bunun vücut hareketlerinin çok incelikli olmasından kaynaklandığını düşünmeniz affedilebilir. Tavşanlar endişelendikleri zaman yüz kaslarını kasarlar ve vücut pozisyonlarını değiştirirler; Onlara dikkat etmeseydiniz fark etmeyeceğiniz işaretler. Bu, sıklıkla yanlış anlaşılmalarının ve doğru bakımı alamamalarının ana nedenlerinden biridir.

7. Yavru tavşanlara 'yavru kedi' denir

Sevimli. Merak ediyorsanız söyleyeyim, dişi tavşanlara 'doe', erkek tavşanlara ise 'bucks' denir.

8. Tavşanlar ve ginepigler, guinea pigler iyi arkadaş değildir

Bu küçük evcil hayvanlar eskiden mükemmel bir eşleşme olarak satılırdı. Ancak uzmanlar artık türlerin ayrı tutulması gerektiği konusunda hemfikir. Her iki hayvan da farklı iletişim yöntemleri kullandığından birbirlerini anlayamazlar ve farklı beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Ayrıca tavşanlar ginepiglere, guinea piglere zarar verebilir ve yaralayabilir.
 

Three guinea pigs eating food together


Tavşanlar ve ginepigler, guinea pigler aynı barınakta tutulmamalıdır

 

Efsaneye göre, yemek için taşınan tavşanlar, 17. yüzyıldan kalma bir geminin gövdesini çiğneyerek birçok denizcinin ölümüne neden oldu. Bugün bile Manş'ı Brittany Feribotlarıyla geçmek isterseniz tavşanınızı yanınızda getiremezsiniz. (Tavşanların kısa araba yolculuklarında bile seyahat etmeyi son derece stresli bulmaları nedeniyle bunu yapmak istemezsiniz.)

10. Aşırı büyümüş dişler tavşanlarda yaygındır

Ancak aşırı büyümüş diş problemlerinin çoğu önlenebilir. Pek çok sahip, tavşanlarında apse gibi bir diş veya buna bağlı ağız problemi geliştiği için veterinere birden fazla gezi yapmak zorunda kalıyor. Ancak tavşan dişi sorunlarının büyük çoğunluğu, bazıları genetik olsa da, onları doğru beslenmeyle besleyerek önlenebilir.

Tavşanların kemirmek için sürekli olarak saman veya taze ot kaynağına ihtiyaçları vardır; aslında günlük diyetlerinin yüzde 90'ı bunlardan oluşmalıdır. Sindirim ve diş sağlığının korunması için sonsuz miktarda saman ve ot sağlanması şarttır.

Önemli!: 
Çim biçme makinesi veya kenar kesme makinesiyle yeni kesilmiş çimler bunlara verilmemelidir. Bunun yerine çimleri toplayın veya makasla kesin ve hemen tavşanınıza yedirin.
 

11. Tavşanlar mutlu olduklarında 'binky' olurlar

Bir tavşanın havadaki mutlu sıçraması, vücudunun bükülmesi ve ayaklarını tekmelemesi nedeniyle şüphe götürmez bir şekilde saf neşeye benzediğini bileceksiniz.

12. Sağlıklı kalmak için çok fazla alana ihtiyaçları var

Araştırmalara göre, koşacak yeterli alanı olmayan genç tavşanların kemiklerini kırma olasılıkları daha yüksek. Bunun nedeni, vücutlarını düzgün bir şekilde geliştirmek için doğru fırsatlara sahip olmamalarıdır. Tavşanların ne kadar alana ihtiyacı olduğunu öğrenin.
 

Rabbit - sniff


Tavşanlar kendi alanlarını seviyor


13. Bir tavşanı hipnotize etmek aslında onlar için gerçekten travmatiktir


Bazen "trans etme" olarak da adlandırılan, bir tavşanı sırtına yerleştirme ve arka bacaklarını okşama eyleminin uzun süre onları mutlu ve rahatlattığı düşünüldü ve evcil hayvan ile sahibi arasında bir bağın gelişmesine yardımcı olduğu önerildi. Ne yazık ki tam tersi doğrudur. Bir tavşan bu pozisyonda tutulduğunda 'tonik hareketsizliğe' girer. Yırtıcı hayvanı (bu durumda onları 'hipnotize eden' kişiyi) öldüklerine ve böylece serbest bırakılacaklarına ikna etmeye çalışıyorlar. Araştırmalar, hipnotize edilmiş veya transa geçirilmiş tavşanların, travmatik bir olay yaşayanlara benzer fizyolojik tepkiler gösterdiğini buldu.

14. Çok temizler

Tavşanlar kulaklarını yakalayıp yıkamak için yüzlerinin üstüne indirdiğinde, resmen var olan en sevimli hayvan davranışlarından birini izliyorsunuz demektir. (Mavi Haç bu ifadeyi herhangi bir bilimsel gerçekle destekleyemez, ancak bunu yapan bir tavşanı izleyip buna katılmamanıza karşı çıkıyoruz…!)

Tavşanınızın alt kısmında kaka varsa, bu bir sağlık sorununun işareti olabilir, bu nedenle genel bir kontrol için onu veterinere götürmek iyi bir fikirdir.

15. Havuç onlar için en iyi yiyecek değil

Bugs Bunny'nin cevaplaması gereken çok şey var. Kök sebzeler tavşan beslenmesinin doğal bir parçası değildir ve havuçlar yüksek şeker içeriğine sahip olduğundan yalnızca ara sıra ve küçük miktarlarda beslenmelidir.
 

Jan, the brown rabbit eating some cabbage


Tavşanlar ıspanak, su teresi, taze otlar ve karahindiba yaprakları gibi yapraklı yeşillikleri sever


16. Tavşanlar alacakaranlıktır

Bu, çoğunlukla gün batımı ve şafak vaktinde ve gecenin belirli dönemlerinde aktif oldukları anlamına gelir. Diğer zamanlarda ise güzel bir ertelemeyi severler.

17. Çok sosyaldirler


Tavşanlar insanların yanında olmaktan hoşlanırlar ve sahiplerini genellikle görüntü ve seslerinden tanıyabilirler. Ancak av hayvanları oldukları için dört ayağının da yere sağlam basmasını tercih ederler. Bununla birlikte harika evcil hayvanlar yapabilecekleri ve hatta eğitilebilecekleri söyleniyor.

18. Tavşanlar kendi kakalarını yerler

Endişelenmeyin; bu tamamen doğaldır. Akıllı sindirim sistemleri nedeniyle kaekotrop adı verilen dışkılar üretirler. Bunları yiyerek mümkün olan en fazla beslenmeyi sağladıklarından emin olurlar.

19. Kulaklarının aşağı sarkması amaçlanmamıştır

Hiç sarkık kulaklı yabani bir tavşan gördünüz mü? Üreme ve tavşanların olabildiğince sevimli görünmesini sağlama takıntımız, bazı tavşan türlerinin sarkık kulaklara ve düz yüzlere sahip olması anlamına geliyor. Her ne kadar bu görünüm hoşunuza gitse de sağlık sorunlarına neden olabilir.

İnsanları evcil hayvan refahı konusunda eğitiyoruz ve onların doğru çevreye sahip olmalarını ve mutlu, sağlıklı yaşamlar yaşamalarına özen göstermelerini sağlıyoruz.


Murat ACAR: Tarafından Yazılmıştır. 
hollandaloptavsaniciftligi.com Tarafından Kontrol Edildi. 
Son Güncelleme: 22 Kasım 2023


 

 

(Türkiye'nin İlk ve Tek Evcil Tavşan Üretim Çiftliği Kocaeli'de Faaliyet Göstermektedir) Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği, hollandaloptavsaniciftligi.com

 

Sizlerde Yavru Tavşan Sahiplenmek İçin  Numaramız üzerinden Bizimle İrtibata geçebilirsiniz.


Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği - hollandaloptavsaniciftligi.com 

Kemirgen Market - kemirgenmarket.com

Kemirgen Sahiplen - kemirgensahiplen.com 

 

Yılların verdiği tecrübeyi sizlere aktararak Hollanda Lop tavşanı başta olmak üzere pek çok tavşan ırkının bakımında yenilikçi çözümler üretmeyi planlıyoruz.

 

Hollanda Lop Tavşanı Çiftliğimizden Tavşan Satın Almak, kemirgenmarket.com web sitesimiz üzerinden, Kemirgen Ürünleri Fiyatlarını öğrenmek, alışveriş yapmak ve diğer konular hakkında bilgi sahibi olmak için hemen bize ulaşabilirsiniz.

(Çiftliğimizde Üretimini yapmış olduğumuz 3 Evcil Tavşan Irkı vardır!) Hollanda Lop Tavşanı, Netherland Dwarf Cüce Tavşanı ve Son olarak Mini (Minyatür) Lop Tavşanıdır.

Türkiye'nin 81 il ve ilçesine  Kocaeli'nin Başiskele, Barbaros Mah. Atatürk Cad. No:27 İç Kapı No: B adresinden Aynı Gün Ulaşım Sağlamaktayız! 

İletişime Geçin Sizleride Evcil bir Tavşan sahibi yapalım. Evinize Mutluluk getirsin. Çocuklarınızın bir arkadaşı olsun.


Evcil Yavru Tavşanlarımızdan ve Kemirgen Ürünlerimizden Satın Almak İçin İletişim Bilgilerimiz Sosyal Medya Adreslerimiz: 

 

Hollanda Lop Tavşanı Çiftliğimizin: 

Whatsapp İletişim Hattı:




Çiftliğimizin İletişim Numarası: 

+90 532 449 20 41 


Çiftliğimizin Resmi Facebook Sayfası: hollandaloptavsaniciftligi 

Çiftliğimizin Resmi Instagram Sayfası: hollandaloptavsaniciftligi 
 
Çiftliğimizin Resmi YouTube Kanalı: hollandaloptavsaniciftligi 

 

 

SAFKAN Yavru Yeni Zelanda Tavşanı 350 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yetişkin, Damızlık (Doğurgan Anaç) Yeni Zelanda Tavşanı 700 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yavru Hollanda Lop Tavşanı 1000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yetişkin, Damızlık (Doğurgan Anaç) Hollanda Lop Tavşanı 2000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 

 

SAFKAN Yavru Netherland Dwarf Cüce Tavşanı 2000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yetişkin, Damızlık (Doğurgan Anaç) Netherland Dwarf Cüce Tavşanı 4000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yavru Mini Lop Tavşanı 3000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 



SAFKAN Yetişkin, Damızlık (Doğurgan Anaç) Mini Lop Tavşanı 6000 TL Satın Almak İçin Hollanda Lop Tavşanı Çiftliği 





 

Etiketler: Tavşanlar Hakkında Gerçekler!
Kasım 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
, ,
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.